2017. december 16., szombat - Etelka, Aletta

Forrás:

nyomtatás

facebook

facebook

facebook

Megosztás:3 erősítő gyakorlat futóknak és triatlonistáknak

Kezdőknél gyakran előforduló probléma a hát- és derékfájás, melynek többek között az is lehet az oka, hogy a sportoló mély hátizma és a törzsizma gyenge. Ha meggyőződtünk róla (egy sportorvos segítségével), hogy nincs semmilyen egyéb elváltozás (pl. gerincsérv) panaszaink mögött, és valóban az említett izmok gyengesége okozza a fájdalmat, akkor az alábbi gyakorlatok segítségünkre lehetnek.

Hátizom gyakorlat a földön fekve

(4×15 ismétlés) Pihenőidő sorozatok között 30 mp.

Feküdjünk a földre (a hasunkra) és lábainkat zárjuk össze. Kezeinket helyezzük magunk mellé, és mellkasunkat hátizmaink összehúzásával emeljük fel a földtől. Néhány másodpercig tartsuk ki a pozíciót (max. 2 mp), majd engedjük vissza mellkasunkat a földre. A gyakorlat másik variációja, ha tenyerünket a fejünkhöz tesszük. A lépések az előbbiekhez hasonlóak, csak a gyakorlat kicsit nehezebb, hiszen a súlypont fejünk felé tolódik el.

Plank

(4x ismétlés) Pihenőidő sorozatok között 30 mp.

A kiindulóhelyzet: alkartámasz a földön. Szorítsd össze a far- és hasizmokat úgy, hogy a test (a fejedtől a lábfejig) egy vonalat alkosson, a fej a törzs meghosszabbítása legyen. A pozíciót megtartva húzd magad alá (a lábfejek irányába) a könyökeidet. Vigyázz arra, hogy a csípőd ne legyen túl fent vagy lent, mert ez derékfájdalmat okozhat.Tartsd ki ezt a pozíciót, majd engedd vissza.

Hasprés

(4×20 ismétlés) Pihenőidő sorozatok között 30 mp.

Húzd fel a lábaidat úgy, hogy a talpaid a talajon maradjanak, és kulcsod össze a tarkó mögött a kezeidet. Figyelj arra, hogy a gyakorlat közben az áll és szegycsont között kb. ökölnyi távolságot kell tartani, hiszen a hasprés nem a nyak és fej rángatásából áll. Emeld fel a felsőtestedet olyan magasságba, hogy a lapockák felső csúcsai már pont ne érintsék a talajt, közben a hasizom végig feszítve és a derék végig a talajon marad. Tartsd ki ezt a pozíciót, majd lassan ereszkedj vissza a talajra. A gyakorlat közben figyelj oda a légzésre!

1-es2-es3-as4-es5-ös (5 értékelés, átlagosan 4.00 pont)
Loading...Loading...
Versenynaptár


Tovább a versenynaptárhoz

Ajánló

Maratonman Depo 2017

Téged mi motivál?

Hírlevél feliratkozás

Triokos

Facebook

Partnereink

BSI kistri
Sporthírügynökség Keszthely Triathlon
Balatonman Ironman Budapest
Victory Éremakasztó

Küldd el beszámolódat!

Szavazás

Melyik sportágat űzted a leghamarabb?

Szavazás állása

Loading ... Loading ...

Olvastad már?
További Tanácsok cikkek (2 / 63)
kerekpar_vasarlas-tanacsok-merettablazat-


Ez egy kényes téma és ahány ház, annyi szokás, de ...

X