2017. június 25., vasárnap - Vilmos

Szerző:

nyomtatás

facebook

facebook

facebook

Megosztás:



Kölespuding

Hozzávalók:

  • 1 rész (pl. csésze = 250 g) köles
  • 3,5 rész folyadék (pl. 1,5 rész víz, 2 rész tej/növényi tej)
  • ízlés szerint méz/cukor/édesítőszer
  • ízlés szerint fahéjrúd, őrölt fahéj, kakaópor, vanília aroma
  • ízlés szerint friss vagy aszalt gyümölcs, olajos magvak (pl. mák, dió)

Elkészítés

kolespuding-recept

A kölest átmossuk, majd 2 rész folyadékkal, egész fahéjrúddal feltesszük főni. Mielőtt teljesen beszívná a vizet, add hozzá a maradék 1,5 egység folyadékot is. Ízlés szerint édesítsd, adj hozzá vanília aromát, aszalt gyümölcsöt, olajos magvakat. Amint felforrt a víz, vedd le a lángról s fedd le. Várunk, míg teljesen megduzzad a köles, majd botmixerrel pürésítjük. Töltsd a pudingot vizezett formába, hűtőben hagyd kihűlni, majd borítsd ki a formából. (Ha inkább hígabb kásaként fogyasztanád, természetesen lehet több folyadékkal is készíteni.) Ízlés szerint szórd meg fahéjjal, kakaóporral. Fogyassz hozzá friss gyümölcsöt!

TIPP! Ha célod a regeneráció vagy szénhidráttöltés, 3 rész tejjel, mézzel vagy cukorral főzzük a kölest – így magasabb lesz az energia- és cukortartalma. Ha diétás édességként fogyasztod, akkor 1-1,5 rész sovány (0,1%-os vagy 1,5%-os) tejből készítsd édesítőszerrel, steviával vagy xilittel.

Fogyaszd egészséggel!

1-es2-es3-as4-es5-ös (Még nincs értékelve)
Loading...Loading...




Versenynaptár


Tovább a versenynaptárhoz

Ajánló

Maratonman Depo 2017

Téged mi motivál?

Hírlevél feliratkozás

Triokos

Facebook

Partnereink

BSI kistri
Sporthírügynökség Keszthely Triathlon
Balatonman Ironman Budapest
Victory Éremakasztó

Küldd be receptedet!

Szavazás

Miért kezdtél el triatlonozni?

Szavazás állása

Loading ... Loading ...

Olvastad már?
További Receptek cikkek (1 / 35)
szojafasirt-recept-triatlon-recept


Hozzávalók 200 gramm szójagranulátum 1 marék zabpehely 6 evőkanál kifőtt ...

X