2018. február 25., vasárnap - Géza

Szerző:

nyomtatás

facebook

facebook

facebook

Megosztás:Levelek? Levelek!

Hol van Levelek? ITT! Miért fontos ez? Mert múlt hétvégén a Leveleki tó teljes joggal került vissza a hazai triatlon térképre! Idén első alkalommal rendezték meg a Leveleki Vasember Triatlon kupát, ahol sprint és középtávon lehetett indulni.

Amikor egy versenyt első alkalommal írnak ki, joggal vetődik fel, hogy érdemes-e nevezni rá, egyáltalán biztosan megrendezik-e, biztonságos lesz-e a pálya, és még sorolhatnánk az ilyenkor felmerülő kérdéseket. Utólag biztosan állíthatjuk, ha valahova, akkor Levelekre érdemes elmenni versenyezni. Idén még csak kb. 50-60 versenyző gondolta úgy, hogy a viharos időjárás ellenére szombaton reggel megjelenik a leveleki strandon, jövőre egészen biztosan többen lesznek.

Nézzük a pályát

A depó és a rajt is a leveleki strand területén volt, közvetlenül a tó partján. Az úszás során a szél tett róla, hogy nagyjából a viharos Balatonban érezze magát az ember, a hőfoka a levegőhöz képest kellemesnek mondható 22,8 ºC volt. A kerékpárpálya sprint távon egy forgalomtól teljesen elzárt útszakaszon volt kijelölve. Középtávon egy 90km-es “kört” kellett megtenni, ahol minden (de tényleg minden) egyes útkereszteződésnél polgárőr vagy rendőr irányította a forgalmat. És tényleg irányította, volt olyan, hogy egy versenyző még 300-400 méterre volt a kereszteződéstől, és a polgárőr megállította a pályára ráhajtani szándékozó autót. A pályát több motoros rendőr is biztosította, így az egyébként is gyér forgalmú utakon teljes biztonságban érezhették magukat a résztvevők. A futás a tó körüli töltés murvás felületű útján került megrendezésre, nagyjából 5,3 km-es körökkel.

leveleki-vasember-triatlon-kupa-2017

Összességében egy nagyon jó színvonalú versenyt hoztak össze a szervezők, ha hozzávesszük, hogy nagyjából 50 induló volt összesen, akkor még inkább dícséretes, hogy ilyen kevés embernek ilyen jó körülményeket sikerült biztosítani. A bogrács party és a díjak kiosztása után a rendezők mindenkit megnyugtattak, ez csak a kezdet, és jövőre is lesz Leveleki Vasember Triatlon Kupa. Akkor már minden bizonnyal jóval több résztvevővel.

Eredmények

Sprint kategóriánként
Középtáv kategóriánként
Képek a versenyről

1-es2-es3-as4-es5-ös (2 értékelés, átlagosan 5.00 pont)
Loading...Loading...
Versenynaptár


Tovább a versenynaptárhoz

Téged mi motivál?

Hírlevél feliratkozás

Triokos

Facebook

Partnereink

BSI kistri
Sporthírügynökség Keszthely Triathlon
Balatonman Ironman Budapest
Victory Éremakasztó

Küldd el beszámolódat!

Szavazás

Te tagja vagy valamilyen egyesületnek?

Szavazás állása

Loading ... Loading ...

Olvastad már?
További Eredmények cikkek (1 / 30)
balatonman-kenese-2015-eredmenyek


A 2015-ös Balatonman Kenese versennyel véget ért az idei triatlonos ...

X